divendres, 22 d’octubre del 2010

Zeus



Zeus es va casar amb Hera,pero abans ja havia estas casat amb Metis i Tetis.
Era el senyor del cèl i la pluja (els seus simbols són l'àguila reial,el ceptre y el llamp).Hera filla de Cronos i Rea també era esposa i germana de Zeus,és protectora del matrimoni i de les dones casades,tenen una filla anomenada Ilita que asisteis a les dones al moment del part.





-Zeus era infiel a Hera amb moltes deessess com per exemple algunes són:

·Zeus amb Leto:Tenen bessons,Apolo( deu de la pesia i el cant) i Artemisa(deesa dels boscos).Quan Leto anava a parir Hera va fer tot el possible per que no pogués i tot el poble li va donar l'esquena però una illa la va acceptar i va poder parir.



·Zeus amb Maya:Varen tenir al deu Hermes (el misatjer dels deus),era un geni.





-Zeus també va tenir relacions amb mortals com per exemple:

·Zeus amb Sémele:Varen tenir a Dionisi,la seva mare era mortal pero ell és va convertir en deu.Sémele va morir carbonitzat per la manifestació de Zeus.Llavors ell es va cosir al muslo al seu fill i va néixer Dionisi(el rei de la festa i el vi).






·Zeus amb Alcmena:Varen tenir a Heracles.Zeus va tomar l'apariéncia del marit d'ella per conquistar-la i varen tenir relacions.El marti apareis que estava en la guerra i el veu junts.


Aquestes varen ser algunes de les altres dones amb qui va estar Zeus pero va tenir moltes més.


Una nit Zeus li va dir a hera <<Hera,cap allí hi aniràs més tard,vinga,nosaltres dos fiquem-nos al llit i gaudim de l'amor>>,ell volia ficar-se al llit amb Hera i li diu que mai avia sentit aquell desig per ninguna altra dona,i li conta algunes de les dones,Hera al principi s'oposa un poc però solamente per si algú els veia però a la fi accepta i és fiquen al llit com Zeus ho desitjava.





Olga García Caballero

2 comentaris:

  1. Molt bé Olga, però crec que falta allò del germans de Zeus i el repartiment del món.
    Els quadres m'agraden! :)

    Daniela Marques

    ResponElimina
  2. Olga la Daniela té raó, és una part clau de la història; a més hauries hagut de posar les fonts amb les quals ens basem per narrar aquesta història...i si hi ha alguna diferència entre un autor i l'altre..

    Per altra banda, quan fem un post al bloc hem de vigilar molt amb l'ortografia; jo et recomano que llegeixis altre cop el que has escrit i te n'adonaràs que hi ha una infinitat de faltes...t'animes a refer-lo?

    Les imatges molt ben trobades :)

    ResponElimina